Mikro ihracat limiti nedir?

Mikro ihracat limiti nedir?

Mikro ihracat, 300 kilogram ağırlığı ve 15 bin avro değeri geçmeyen, kat-i ve satış amacıyla yapılan (ticari olan), kısıtlaması olmayan ve farklı bir rejimi gerektirmeyen ihracat işlemlerinin, Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile yapılmasıdır.

DHL mikro ihracat nasıl yapılır?

Gümrük işlemleri için gereken; Dolaylı Temsil Yetki Belgesi , Mikro İhracat Gönderi Bilgi Formu (İş emri), maliye onaylı faturanın aslı, yurtdışı için Türkçe fatura ile tutarlı İngilizce fatura kopyası ve konşimento orjinalini ayrı bir zarf içerisinde DHL kuryesine teslim ediniz.

Mikro ihracat için neler gerekli?

Mikro ihracat tutarı 15 bin eurodan düşük olan yurt dışı satışlarını kapsayan bir ticaret modelidir. Bu tutar, tek seferde yapılan satış tutarıdır. Yani belirli bir dönem içerisindeki toplam tutarın değil, yapılan tek seferlik bir satışın 15 bin eurodan az olması gerekir. Ayrıca bu tutara KDV dâhil değildir.

Mikro ihracat kimler yapabilir?

Mikro ihracat yapmak isteyen işletmeler için gerekli olan Mikro İhracat Kuralları şunlardır; Ürün ve hizmetlerin toplam ağırlığı 300 Kg’ı aşmamalıdır. Ürün ve hizmetlerin geliri 15.000 Euro’yu aşmamalıdır. B2C iş modeli ile yurtdışına satış yapılmalıdır.

ETGB kapsamında yurt dışına yapılan mikro ihracatın KDV siz paket tutarı ve ağırlığı ne kadar olmalıdır?

Türkiye’den yapılan brüt ağırlığı 300 kilogramdan az ve değeri katma değer vergisi (KDV) hariç 15.000 Euro’dan fazla olmayan ETGB ile yurt dışına ürün satışına verilen isimdir. Yalnızca bu şartları taşımakta olan ürünler mikro ihracat şeklinde gerçekleşebilir.

See also  What is mean of precious?

Mikro ihracat yapmak için şirket kurmak gerekir mi?

ŞİRKET KURMADAN İHRACAT YAPILABİLİR Mİ? İhracat yapmak için vergi numarası gerekmektedir. Gerçek Kişiler, yani şahısların ihracat yapabilmesi için ya tüzel kişilik oluşturmaları (yani bir şirket kurmaları) gerekmekte yahut Ticaret Odasına kayıt yaptırmak suretiyle Şahıs Şirketi iştigal etmeleri gerekmektedir.

Add a Comment